ANGOL SZELET
Hozzávalók:
tészta:
4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 1 csomag ráma margarín, 30 dkg liszt, 1 evőkanál kakaó és 1 narancsaroma.(vagy piros ételfesték)
krém:
25 dkg ráma margarín, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliapudingpor, 3 dl tej.
máz:
20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 4 evőkanál forró víz, és 5 dkg vaj.
Készítése:
tészta:
A 4 evőkanál tejben a szalalkálit felolvasztjuk. 6 tojás sárgáját az 1 csomag margarínnal és a 30 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott szalalkálit , a 30 dkg lisztet és a tojások fehérjéből felvert kemény habot. A masszát 3 részre osztjuk. Az első részbe rakunk 1 evőkanál kakaót, a másodikba tesszük a narancsaromát illetve a piros ételszínezéket, a harmadikba nem teszünk semmit, marad sárga. Minden rész tésztát külön-külön kisütjük.
krém:
Az 1 csomag vaníliapudingport a 3 dl tejjel sűrűre főzzük. A 25 dkg ráma margarínt a 25 dkg porcukorral habosra keverjük. A kihűllt pudingot a margarinos masszához keverjük, és ezzel készen van a krémünk.
Csokimáz:
20 dkg porcukrot 2 evőkanál kakaóval összekeverünk, öntünk hozzá 4 evőkanál forró vizet és 5 dkg vajjal elkeverjük. Ezt tesszük a tészta tetejére.
A tészta összeállítása:
Alulra tesszük a barna lapot és megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a rózsaszín lapot és megkenjük krémmel, ráhelyezzük a sárga lapot és végül bevonjuk csokimázzal.
Jó étvágyat!
Nagyon ajánlom húsvétra, mert a színes kinézetével tükrözi a húsvét vidám hangulatát!
Ha tehetem mindíg megsütöm ilyenkor.