Hozzávalók:
tészta:
26 dkg liszt, 12dkg margarin,só, 1 tojássárga, 5 dkg élesztő, 2dl tejföl.
Készítése:
Az anyagokat összeállítjuk és 1 órát pihentetni hagyjuk a hűtőben. Újnyi vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojással kenjük, és megsütjük.
Krémje: 2,5dl tej, 4dkg liszt, 4dkg reszelt sajt, 1 tojás, pici só,
Sűrűre főzzük, a krémet hűlni hagyjuk és 4dkg vajat keverünk bele.
A kisült pogácsákat a krémmel megtöltjük, úgy hogy az oldalán ejtünk egy kis rést és azon nyomózsák segítségével a krémet a pogácsába juttatjuk. Miután ez kész, akkor még meghempergetjük őket reszelt sajtba.
Jó étvágyat!
|