Aranka-szelet
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg dióbél, 10 kanál víz, 1 csomag sütőpor.
Krém:
4 dl tej, 4 kanál liszt, 15 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 rumaroma.
Csokoládémáz:
15 dkg ét tortabevonó, 5 dkg vaj.
Készítése:
Tészta:
A tojások fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, és könnyedén összekeverjük. Egy tepsit kizsírozunk és kilisztezünk, majd ebbe beleöntjük a tésztát, közepes lángon kb.150 fokon lassan megsütjük.
Krém:
A 4 dl tejet a 4 kanál liszttel súrú krémmé főzzük. A 15 dkg vajat a 20 dkg cukorral a rumaromával habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt krémet. Jól összekeverjük habosra.
A tészta összeállítása:
A megsült tésztát kiborítjuk a tepsiből, majd ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel és a végén bevonjuk a csokimázzal.
Csokimáz:
A tortabevonót gőz fölött egy tálban melegítjük, majd apránként hozzáadjuk a vajat és addíg melegítjük, míg fel nem olvad minden teljesen. Ezzel a krémmel vonjuk be a tésztát.
Jó étvágyat!
|